
Tipy na zdravé recepty
Cviklová nátierka

Ingrediencie
- 2 cvikly
- 2 strúčiky cesnaku
- 100g kyslej smotany
- štipka soli
- čierne korenie
- klíčky
- celozrnné pečivo
Slávka Červeňaková | Základná škola Vyšný Orlík, Vyšný Orlík 84, Vyšný Orlík | Vyšný Orlík | ŠKD trieda
Postup
Zdravá a chutná nátierka ohromí farbou, ale aj chuťou a bohatosťou na zdravé živiny. V našej škole sme si na nej všetci pochutnali.
Cviklu uvaríme v šupke. Uvarenú a vychladnutú olúpeme a nastrúhame si ju na hrubšie rezančeky. Pripravený cesnak pretlačíme a vmiešame k cvikle. Pridáme štipku soli, čierneho korenia a kyslej smotany. Podávame s celozrnným pečivom, na záver pokrm ozdobíme klíčkami.
Prajeme dobrú chuť!