Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Cviklová nátierka

Cviklová nátierka

Ingrediencie

  • 2 cvikly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100g kyslej smotany
  • štipka soli
  • čierne korenie
  • klíčky
  • celozrnné pečivo
Slávka Červeňaková  |  Základná škola Vyšný Orlík, Vyšný Orlík 84, Vyšný Orlík  |  Vyšný Orlík  |  ŠKD trieda

Postup

Zdravá a chutná nátierka ohromí farbou, ale aj chuťou a bohatosťou na zdravé živiny. V našej škole sme si na nej všetci pochutnali.

 

Cviklu uvaríme v šupke. Uvarenú a vychladnutú olúpeme a nastrúhame si ju na hrubšie rezančeky. Pripravený cesnak pretlačíme a vmiešame k cvikle. Pridáme štipku soli, čierneho korenia a kyslej smotany. Podávame s celozrnným pečivom, na záver pokrm ozdobíme klíčkami.

 

Prajeme dobrú chuť!