
Tipy na zdravé recepty
GASPAČO

Ingrediencie
- 1 veľká paradajka 2 strúčiky cesnaku
- cherry paradajky 2 lyžice olivového oleja
- 1 červená paprika soľ, čierne korenie, mletá rasca
- 1 čerstvá cibuľa ocot
- 1 menšia cuketa bazalka
- 1 bageta
- 1 menšia uhorka
Emka Havranová | Základná škola Postupimská 37, Postupimská 37, Košice | Košice | 3.B trieda
Postup
Na prípravu potrebujeme mixér, dosku na krájanie, papier na pečenie, plech
Postup: Do mixéra dáme na kocky nakrájanú paradajku, uhorku, cuketu, cesnak, cherry paradajky, bazalku, ocot, soľ, čierne korenie a 2 lyžice olivového oleja. Všetko spolu rozmixujeme. Potom pridáme ešte nakrájanú papriku, cibuľu a znovu rozmixujeme. Na doske si nakrájame bagetku dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme krutony. Trochu bagetky si necháme a vložíme do rozmixovanej zmesi a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.
Po vychladnutí premixujeme a okamžite podávame. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť !