Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Medvedia polievka

Medvedia polievka

Ingrediencie

  • • 1 zrelé avokádo
  • 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • 1 jarná cibulka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Tekvicový chlebík
  • Prílohy: paradajka, paprika, uhorka, redkvička, jarná cibulka
Martin Slíž  |  Základná škola Ochodnica 19, Ochodnica 19, Ochodnica  |  Ochodnica  |  3.A trieda

Postup

Na troche olivového oleja si usmažíme nakrájanú cibulku, zalejeme 1,5 l horúcej vody, pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak tak 20 ks listov a nadrobno nastrúhanú mrkvu. Ochutíme soľou, vegetou, korením a mletou rascou, podľa chuti. Kým sa polievka varí, na sucho si opražíme 3 polievkové lyžice vločiek do jemne hnedej farby, keď budú voniať, pridáme ich do polievky. Varíme kým vločky, nezmeknú. Aby chuť medvedieho cesnaku bola výraznejšia pridáme zvyšné nakrájané listky medvedieho cesnaku do polievky. Nakoniec pridáme rozmiešané vajíčko s trochou vody, aby bolo vajíčko v polievke jemnejšie. Prevaríme a prípadne môžeme dochutiť petržlenovou vňaťou.