
Tipy na zdravé recepty
Miš - maš

Ingrediencie
- Suroviny pre 10 žiakov:
- 1 kg cestoviny motýliky Farfalle /2 balenia/
- 180 g tofu údené
- 190 g tempeh údený
- 1 viazanička jarnej cibuľky
- 2 viazaničky reďkoviek
- 340 g konzerva kukurice /napr. Bonduelle gold/
- 300 g cherry rajčiniek
- 120 g syra parmazánového typu /napr. Agrofarma Vršatec/
- 100 g pesto bazalkové
- olivový olej
Eliška Havková | ZŠ a MŠ Zubák, č.192, Zubák | Zubák | 5.A trieda
Postup
Uvarili sme si v hrnci 2 balenia cestovín. Scedili a vmiešali do nich pesto.
Na wok panvici sme na trochu olivového oleje dali na kolieska nakrájanú bielu časť cibuľky a na menšie kúsky nakrájané tofu a tempeh a osmažili.
Kukuricu je možné pridať do panvice a prehriať s touto zmesou, alebo extra.
Na tanier sme k cestovinám a zmesi z panvice pridali rajčinky, reďkovky, kukuricu a posypali strúhaným syrom a nakrájanou zelenou časťou cibulky, cíbikmi.
Dobrú chuť!