Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Miš - maš

Miš - maš

Ingrediencie

  • Suroviny pre 10 žiakov:
  • 1 kg cestoviny motýliky Farfalle /2 balenia/
  • 180 g tofu údené
  • 190 g tempeh údený
  • 1 viazanička jarnej cibuľky
  • 2 viazaničky reďkoviek
  • 340 g konzerva kukurice /napr. Bonduelle gold/
  • 300 g cherry rajčiniek
  • 120 g syra parmazánového typu /napr. Agrofarma Vršatec/
  • 100 g pesto bazalkové
  • olivový olej
Eliška Havková  |  ZŠ a MŠ Zubák, č.192, Zubák  |  Zubák  |  5.A trieda

Postup

Uvarili sme si v hrnci 2 balenia cestovín. Scedili a vmiešali do nich pesto.

 

Na wok panvici sme na trochu olivového oleje dali na kolieska nakrájanú bielu časť cibuľky a na menšie kúsky nakrájané tofu a tempeh a osmažili.

Kukuricu je možné pridať do panvice a prehriať s touto zmesou, alebo extra.

 

Na tanier sme k cestovinám a zmesi z panvice pridali rajčinky, reďkovky, kukuricu a posypali strúhaným syrom a nakrájanou zelenou časťou cibulky, cíbikmi.

 

Dobrú chuť!