
Tipy na zdravé recepty
Šošovicovo-šampiónove fašírky

Ingrediencie
- Šampióny, červená šošovica, vajce, ovsené vločky, soľ, cibuľa, cesnak, rasca, majoránka, parmezán
Lukáš Marko | ZŠ s MŠ Š. Moysesa, A. Kmeťa 1285/4, Žiar nad Hronom | Žiar nad Hronom | 5. A trieda
Postup
1. Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme na drobno nakrájané šampióny, soľ, cesnak a drvenú rascu.
2. V hrnci uvaríme červenú šošovicu do mäkka a necháme vychladnúť.
3. Vychladnutú šošovicu pridáme k šampiónovej zmesi, dáme do nej vajce a dve polievkové lyžice múky z ovsených vločiek, majoránku a nastrúhaný parmezán a premiešame.
4. Tvarujeme lyžicou na fašírky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.
5. Pečieme pri teplote 220´C 20 minút.
6. Servírujeme so zeleninovým šalátom, posypané jarnou cibuľkou.
!Dobrú chuť!