Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Šošovicovo-šampiónove fašírky

Šošovicovo-šampiónove fašírky

Ingrediencie

  • Šampióny, červená šošovica, vajce, ovsené vločky, soľ, cibuľa, cesnak, rasca, majoránka, parmezán
Lukáš Marko  |  ZŠ s MŠ Š. Moysesa, A. Kmeťa 1285/4, Žiar nad Hronom  |  Žiar nad Hronom  |  5. A trieda

Postup

1. Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme na drobno nakrájané šampióny, soľ, cesnak a drvenú rascu.

2. V hrnci uvaríme červenú šošovicu do mäkka a necháme vychladnúť.

3. Vychladnutú šošovicu pridáme k šampiónovej zmesi, dáme do nej vajce a dve polievkové lyžice múky z ovsených vločiek, majoránku a nastrúhaný parmezán a premiešame.

4. Tvarujeme lyžicou na fašírky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.

5. Pečieme pri teplote 220´C 20 minút.

6. Servírujeme so zeleninovým šalátom, posypané jarnou cibuľkou.

 

!Dobrú chuť!