
Tipy na zdravé recepty
Špenátové halušky

Ingrediencie
- 4 veľké zemiaky, 400 g mrazený špenát, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, syr NIVA, olej, cibuľa, 2 šľahačkové smotany, hladká múka
Miroslava Rusnaková | ZŠ SNP 1, SNP 1, Humenné | Humenné | 5.B trieda
Postup
Zemiaky nastrúhame, do cesta pridáme špenát a múku, vymiešame cesto na halušky. Do vriacej vody dáme soľ a cesto pretrieme cez sito, scedíme halušky uvarené do mäkka jemne prepláchneme. Na hotové halušky dáme nivovú omáčku, ktorú pripravíme: na oleji speníme cibuľu, vlejeme dve šľahačkové smotany, miešame. Podľa potreby zahustíme hladkou múkou. Zmes povaríme, rozdrobíme nivu, miešame a dochutíme.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ!