
Tipy na zdravé recepty
Wrap plnený špenátom a syrom

Ingrediencie
- 2 veľké domáce vajíčka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 balenie syru - mozzarella
- 100 g tvrdého strúhaného syra (typ Cheddar)
- čerstvo natrhané lístky špenátu (ja som mala doma vypestovaný v skleníku)
- 2-3 PL olivového oleja
- 1 ČL morskej soli
- štipku čierneho korenia
Postup
V miske si pomocou metličky rozmiešame vajíčka so soľou, čiernym korením a cesnakom.
Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme olivový olej.
Na panvicu vylejeme vajíčkovú zmes, ako keď robíme palacinku.
Panvicu prikryjeme na 2 minúty, pokým nebude vajíčková palacinka zospodu zlatistá a zvrchu dopečená.
Medzitým ako sa nám robí vajíčková palacinka - WRAP si nastrúhame syr a nakrájame umytý a odkvapkaný špenát na pásiky.
Keď máme palacinku - WRAP dopečenú posypeme ju strúhaným syrom a špenátom.
Poukladáme stredom mozzarellu a posypeme zvyšným strúhaným syrom.
Všetko necháme asi minútu na rozpálenej a prikrytej panvici, aby špenát zmäkol a syr sa roztopil.
Napokon wrap napevno stočíme, prekrojíme na polovicu a podávame teplý.
Prajem Vám dobrú chuť.
Lili