Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Wrap plnený špenátom a syrom

Wrap plnený špenátom a syrom

Ingrediencie

  • 2 veľké domáce vajíčka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 balenie syru - mozzarella
  • 100 g tvrdého strúhaného syra (typ Cheddar)
  • čerstvo natrhané lístky špenátu (ja som mala doma vypestovaný v skleníku)
  • 2-3 PL olivového oleja
  • 1 ČL morskej soli
  • štipku čierneho korenia
Lilien Gašparovičová  |  ZŠ s MŠ Báhoň, ul.1.mája 3, Báhoň  |  Báhoň  |  5.A trieda

Postup

V miske si pomocou metličky rozmiešame vajíčka so soľou, čiernym korením a cesnakom.

Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme olivový olej.

Na panvicu vylejeme vajíčkovú zmes, ako keď robíme palacinku.

Panvicu prikryjeme na 2 minúty, pokým nebude vajíčková palacinka zospodu zlatistá a zvrchu dopečená.

Medzitým ako sa nám robí vajíčková palacinka - WRAP si nastrúhame syr a nakrájame umytý a odkvapkaný špenát na pásiky.

Keď máme palacinku - WRAP dopečenú posypeme ju strúhaným syrom a špenátom.

Poukladáme stredom mozzarellu a posypeme zvyšným strúhaným syrom.

Všetko necháme asi minútu na rozpálenej a prikrytej panvici, aby špenát zmäkol a syr sa roztopil.

Napokon wrap napevno stočíme, prekrojíme na polovicu a podávame teplý.

 

Prajem Vám dobrú chuť.

 

Lili